Main content

Utopia in de Himalaya – Lezersreis Zin Magazine

Darjeeling & Sikkim

Geniet in Darjeeling van de majestueuze theevelden van Assam en beleef de mysterieuze Tibetaanse cultuur van Sikkim, het oude Himalaya Koninkrijk.

Sikkim is een nog relatief onontdekte bestemming in Noord-India, diep verscholen in de Himalaya. Het ligt ingeklemd tussen Nepal in het westen, Tibet in het noorden en Bhutan in het oosten. Door de betoverende schoonheid van de natuur wordt deze bestemming door velen beschouwd als ‘Shangri-La’, het ‘Paradijs op Aarde’.

Top of the World Reizen organiseert unieke privé-reizen op maat in de Himalaya en heeft speciaal voor lezers van ZIN Magazine een prachtige 9-daagse privé reis samengesteld naar Darjeeling & Sikkim.

Met een privégids en eigen chauffeur bezoekt u Darjeeling en het oude koninkrijk van Sikkim. U vertrekt naar keuze vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel naar Bagdogra, dat op slechts 2 uur vliegen ligt van Delhi.

De reis is uitermate geschikt voor avontuurlijke mensen die veel willen zien en ervaren. U geniet van comfort en u wenst de Himalaya in ‘optima forma’ te beleven, zonder daarvoor een trektocht te hoeven maken. Gedurende de gehele reis verblijft u in prachtige hotels met goede voorzieningen.

De reissom is vanaf € 1.165,- p.p. op basis van een privéreis voor 2 personen. Dagelijks vertrek mogelijk. Het genoemde bedrag is inclusief topbegeleiding, privé-vervoer, alle activiteiten, excursies, permits en entreegelden. Naast de lunches en uw persoonlijke uitgaven heeft u tijdens de reis geen extra kosten.

De reissom is exclusief heen- en terugvlucht, € 20,- boekingskosten (inclusief bijdrage Calamiteitenfonds) en E-Visum voor India. Deze privé rondreis is geheel naar uw wensen aan te passen, te verlengen en te combineren met een bezoek aan Bhutan. Dit speciale aanbod is boekbaar tot 1 juli 2021. Geboekte reizen dienen afgerond te zijn voor 31 december 2022. 

Hoogtepunten:

 • Bij Tiger Hill geniet u van de zonsopgang met adembenemend uitzicht op de bergreus Kanchenjunga (8.586 meter) en de Mount Everest (8.848 meter).
 • U brengt in Darjeeling een bezoek aan het Ghoom Klooster en de ‘Observatory Hill’, die zowel voor Hindoes als Boeddhisten een heilige plek is. U bezoekt het huis van de beroemde sherpa Tenzing Norgay die in 1953 – samen met Sir Edmund Hillary – als eerste de Mount Everest bedwong. Ook kunt u een Tibetaanse vluchtelingen gemeenschap bezoeken, die sinds de vlucht van de Dalai Lama uit Tibet in 1959 uitgroeide tot een volwaardig dorp.
 • Rit met de beroemde historische stoomtrein van de ‘Darjeeling Himalayan Railway’ en natuurlijk het eerste vers gebrande kopje thee, ‘het champagne van het oosten’.
 • Sikkim kent naast een uniek berglandschap tevens schitterende flora en fauna. U bezoekt legendarische kloosters en maakt kennis met het leven van de vele Gurkha’s die hun oorsprong hebben in Nepal.

Darjeeling & Sikkim Rondreis: Theeplantages & mysterieuze culturen

Reisduur: 9 reisdagen (7 dagen/6 nachten in India), verlenging mogelijk met Bhutan en/of Nepal.

Het programma is als volgt:

 1. Vertrek vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Bagdogra in Noord-India. Stop-over in New Delhi of Calcutta.
 2. Aankomst in Noord-India. Na een prachtige vlucht vanuit Delhi (ca. 2 uur) of Calcutta (ca. 1 uur) met uitzicht op de hoogste bergen ter wereld komt u aan op het kleine vliegveld van Bagdogra. Zoals gebruikelijk bij onze reizen staan onze gids en privé-chauffeur u al op te wachten. Welkom! Vanuit de luchthaven is het een rit van van ca. 45 minuten (15 km) naar Siliguri op 125 meter boven de zeespiegel gelegen. Bij helder weer is het uitzicht op de besneeuwde bergtoppen fantastisch. Overnachting in Siliguri. (D)
 3. Via Kurseong naar Darjeeling (2.024 meter). De rit met de auto (ca. 2 uur/62 km) voert jullie langs indrukwekkende rijstvelden omhoog de bergen in naar de beroemde plantages van Assam waar sinds 1840 thee wordt verbouwd. Van oudsher wordt het werk op de theeplantages gedaan door Nepalezen, die ook qua cultuur nog altijd onlosmakelijk verbonden zijn met dit deel van India. In Kurseong is het mogelijk om het eerste vers gebrande kopje Darjeeling thee te drinken (‘het champagne van het oosten’). Tijdens de rit naar Darjeeling wisselen prachtige uitzichten en kleine dorpjes elkaar af. Overnachting in Darjeeling. (B,D)
 4. Het illustere Darjeeling. Vandaag is er volop tijd voor uiteenlopende activiteiten in en rond het nog zeer authentieke Darjeeling. Geniet o.a. van de zonsopgang bij Tiger Hill met uitzicht op de Himalaya-reus Kanchenjunga en de Mount Everest. Jullie maken daarnaast een rit met de historische ‘Toy Train’ van de ‘Darjeeling Himalayan Railway’ naar het plaatsje Ghoom. Vervolgens kan een bezoek worden gebracht aan het Ghoom Monastery en de ‘Observatory Hill’, die zowel voor Hindoes als Boeddhisten een heilige plek is. Er kan ook voor worden gekozen om een bezoek te brengen aan een Tibetaanse vluchtelingen gemeenschap, die sinds de vlucht van de Dalai Lama uit Tibet in 1959 uitgroeide tot een volwaardig dorp. Overnachting in Darjeeling. (B,D)
 5. Darjeeling – Rumtek – Gangtok (1.450 meter). De weg naar Gangtok, gelegen op 1.450 meter hoogte, is niet overal even goed begaanbaar (98 km/4 uur rijden). Dat Sikkim een oud Himalaya koninkrijk is met een ‘status aparte’ binnen India is o.a. te merken aan de formaliteiten die vervuld worden aan de grensovergang tussen Darjeeling en Sikkim. Gangtok is de hoofdstad van Sikkim en telt ongeveer 50.000 inwoners. Tot Sikkim in 1975 werd ‘ingelijfd’ als zelfstandige deelstaat van India vormde Gangtok de basis van de macht onder de heerschappij van de Namgyal dynastie. Overnachting in Gangtok. (B,D)
 6. Gangtok. Vroeg in de morgen heeft u de mogelijkheid om vanuit het Tashi Viewpoint de zonsopkomst mee te maken. Tijdens een bezoek aan het nabijgelegen klooster van Enchey krijgt u een indruk van het leven en het ritme van de monniken; studie, meditatie en natuurlijk de dagelijkse rituelen. Het ruim 200 jaar oude Enchey klooster schittert in eenvoud. Daarna kunt u nog wat door de stad dwalen of een lokale markt bezoeken. De rest van de dag is vrij te besteden; bezoek bijvoorbeeld de bazaar van Gangtok of Do Drul Chorten. Overnachting in Gangtok. (B,D)
 7. Gangtok – Kalimpong (1.247 meter). De rit van ca. 3 uur (78 km) voert naar Kalimpong, een zogenaamd ‘hill station’ in de Himalaya. Onderweg naar Kalimpong wordt het beroemde Rumtek Monastery bezocht. Rumtek is het grootste klooster van Sikkim en de zetel van de Kagyupa Orde, één van de vier stromingen binnen het Tibetaanse boeddhisme. Over de positie van de Karmapa is een dispuut gaande waar de gids u meer over zal vertellen. Eventueel kunt u aanwezig zijn bij de rituelen in het klooster. Kalimpong kent een rijke geschiedenis. Samen met Darjeeling was het een belangrijke handelsplaats tussen India en Tibet tot de invasie van Tibet (1950-1951) hier een einde aan maakte. Tot het midden van de 19e eeuw werd Kalimpong bestuurd door de Chögyal dynastie van Sikkim. Het kwam in 1706 tijdelijk in bezit van Bhutan na de verovering door koning Umdze Peljor. De Britten kregen het gebied in 1864 in handen en zo werd het – bij het uitroepen van de onafhankelijkheid in 1947 – onderdeel van India. Veel van de onderwijsinstituten zijn opgericht tijdens de Brits-Indische koloniale periode. In Kalimpong wonen veel mensen met een Nepalese achtergrond. Tegenwoordig is het vooral bekend vanwege de kwekerijen (o.a. orchideeën). Na aankomst in Kalimpong bezoekt u o.a. het sfeervolle Zangdok Palri Klooster en kunt u het ‘chanten van de mantra’ (let op: schema kan wijzigen) meemaken. Als er nog tijd over is, bezoekt u daarna het Choling Monastery, Thongsa Gompa en de prachtige, kleurrijke bazaar (markt). Overnachting in Kalimpong. (B,D)
 8. Kalimpong – Bagdogra. Na het laatste ontbijt wordt u in ca. 3 uur (78 km) naar de luchthaven van Bagdogra gebracht voor de terugvlucht naar huis via de luchthaven van Delhi of Calcutta. Het is ook mogelijk om de reis te vervolgen met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen; bijvoorbeeld met een bezoek aan Bhutan. Neem contact met ons op over de mogelijkheden. (B)
 9. Weer thuis. Aankomst op de luchthaven en weer thuis na een avontuurlijke reis die u nooit meer zult vergeten!

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

‘De ontwikkeling van deze unieke reis bood me de kans om familie te ontmoeten in het handelsstadje Siliguri. Ik ben niet de enige met familiebanden in Sikkim en Darjeeling; vele inwoners in dit deel van de Himalaya hebben een Nepalese afkomst.’ Holi Maya Nepali, Top of the World Reizen

Neem rechtstreeks contact op met drs. Thomas Tierolff voor vragen en/of verstuur uw reisaanvraag, geheel vrijblijvend > klik hier

Bereikbaarheid:
Thomas Tierolff: 06-4375 1211
thomas@topoftheworld.nl

Bhutan, Tibet, Darjeeling & Sikkim (India), Mustang en Nepal
‘Stilte is een stukje hemel dat afdaalt naar de aarde.’ Ernest Psichari

Voor praktische zaken > www.topoftheworld.nl/antwoorden
Voor onze reisvoorwaarden > www.topoftheworld.nl/reisvoorwaarden
Reisgarantie en Calamiteitenfonds > www.topoftheworld.nl/certificering

Top of the World Reizen
Plantagestraat 75
NL-3061 SX Rotterdam, Nederland
+31 (0) 6 4375 1211

topoftheworld.nl en www.facebook.com/topoftheworld.nl