Main content

‘We hebben elkaar beter leren kennen en veel geleerd’

– Reiservaring Nepal –    

Hoi Thomas & Holi,

Ik kan voelen dat de reis veel met me gedaan heeft en precies verwoorden wat is dan niet zo makkelijk. We hebben immers zoveel ervaringen opgedaan in een relatief korte tijd. Zoals je al schrijft, het volle leven, met hoogte en diepte punten.

Hoogtepunt was voor ons de trekking. Het samen lopen, de prachtige omgeving, gesprekken met de kinderen, veel pret met de dragers en gids, de kloosters en cultuur in de bergen. Soms was het uiteraard ook zwaar, net iets verder moeten lopen dan je dacht, regen onderweg, minder schone accommodatie, beestjes in bed, rijden over een gevaarlijke weg.

Hierin heb ik geleerd dat ik veel aankan en makkelijk contact kan maken met vertrouwen. Heb ook dieper gevoeld over mijn missie in mijn leven, aanwezig blijven en vreugde ervaren ook als het niet allemaal makkelijk is. In Nepal ging me dit vrij makkelijk af, merk dat ik het hier in mijn dagelijks leven lastiger vind helaas….

De kinderen vonden het soms erg zwaar en daarnaast ook machtig mooi, Kreijn verwoordde op een bepaald moment heel mooi: ‘zonder die moeilijke dingen, kun je ook de mooie dingen niet hebben’. Daarnaast realiseerde hij zich hoe dankbaar hij is dat hij in Nederland is geboren.

We hebben elkaar weer beter leren kennen en allemaal veel geleerd over het leven. Vooral ook heel bijzonder om de kinderen deze ervaring te mogen meegeven. We wensen jullie veel succes met jullie werk en alle goeds wat jullie doen voor Nepal!

Dank je wel en warme groet,

Judith, Ewoud, Kreijn en Stan

– Reiservaring Nepal –