Main content

‘Wandelen op Glaciers; Everest Three Passes Trail’

– Reisverhaal Nepal: Everest passen –     

Beste Holi en Thomas,

Samen met onze topgids Lakpa en porter Chote hebben wij veel plezier gehad tijdens de Everest Three Passes Trail. Het letterlijke hoogtepunt was de Cho la pass op 5.550 meter, maar onze hoogtepunten waren vooral de fantastische uitzichten op Luptse, Nuptse, Mount Amadablam en natuurlijk de Mount Everest. Ook de rustige route met lodges waar niemand komt in lown season zijn echt heerlijk om tot rust te komen.

Het programma is door de gids op enkele punten tijdens de trip aangepast bij ons tempo en behoeftes. Met de acclimatisatie dagen in Namche en Chukung hadden wij een perfect programma om succesvol over de Kongmala en Cho La pass op te gaan. Vooral het lopen op de glaciers was een buitengewone ervaring, die door aanwijzingen van de gids veilig overgestoken konden worden.

Ondanks het monsoon seizoen hadden wij het enorme geluk dat we slechts 1 uur van de 18 dagen hike de ponchos nodig hadden (andere reizigers die wij spraken hadden wel meerdere dagen regen gehad). De extra dagen die wij aan het einde als reserve hadden opgenomen in het programma hadden we ook echt nodig omdat we drie ochtenden voor niets op het vliegtuig hebben gewacht, maar vliegen met een helikopter (alternatief tegen meerprijs) is wel een fantastische ervaring. Tenslotte zijn dergelijke programma aanpassingen all part of the Nepali adventure.

Nogmaals dank voor deze fantastische reis, de 2e die we met Top of the World Reizen hebben gemaakt.

Met vriendelijke groet,
Maarten

– Reisverhaal Nepal: Everest passen –