Main content

‘Volop genieten’

– Mustang trekking (Nepal): reiservaring –    
Sjan Adam maakte in de zomer – samen met andere reisgenoten die ze vooraf niet kende – de Nepal reis ‘Mustang, de reis naar Klein-Tibet’.

Na afloop schreef ze een aantal mails aan Top of the World Reizen met haar indrukken en ontdekkingen. Voor haar was het de eerste ‘Verre Reis’ buiten Europa. Ze verwoordt hieronder wat voor haar de essentie is en maakt daarbij onderscheid tussen wat ze heeft gedaan (de uiterlijke, fysieke reis) en wat het haar heeft gedaan (de innerlijke reis). Dank Sjan voor het delen!

19 augustus 2016

Hallo Thomas,

Alles is goed gegaan!  Ik ben gisteren veilig thuis gekomen na een schitterende vakantie! Heb er ontzettend van genoten, ook al was het soms zwaar voor me. Maar het is allemaal de moeite waard geweest. En nu kan ik er thuis gaan nagenieten!

Hartelijke groet,
Sjan

 

12 september 2016

Hallo Thomas,

Ik heb na de vakantie echt een paar weken nodig gehad om weer te landen, weer thuis te komen en alle ervaringen en plaatsje te geven. Dat is me gelukt en ik heb nu ook een tevreden en trots gevoel: het is me gelukt! Ik kan nu ook weer genieten en terug denken aan een mooie en indrukwekkende tijd in Nepal.

Na thuiskomst was ik moe, de laatste dag in Patan was ik ziek: oververmoeid en overprikkeld. Dit maakten voor mij in eerste instantie dat ik niet tevreden was over de vakantie en over mezelf. Maar door weer tot rust te komen en te vertellen over de vakantie, de foto’s te bekijken komt het overweldigende weer terug. Het is een schitterend land met hartverwarmende mensen! En ik hoop van harte dat ik daar nog eens naar terug mag gaan.

Ik wil bedanken dat je het mogelijk hebt gemaakt dat ik deze ervaring heb kunnen hebben. Ook in Nepal zijn het geweldige mensen die borg staan voor een mooie tijd: Rajeev is een geweldige man, iemand waar je blind op kunt bouwen. Ook de gidsen zijn mensen die weten wat ze doen, ze zijn erg attent en hulpvaardig en proberen het zo fijn mogelijk voor je te maken. De porters eveneens. Echt petje af voor deze mensen die mijn bagage hebben gedragen en dat ook nog steeds met een brede glimlach!

En wat ik ook nog geweldig vond, is dat ze mijn verjaardag niet zijn vergeten! Heel speciaal om in Nepal jarig te zijn! Niet alleen het land is de top van de wereld, ik heb ook de mensen ervaren als top van de wereld!

Hartelijke groet,
Sjan Adam

 

16 september 2016

Hallo Thomas,

Het is prima om een deel op de website te plaatsen.

Als het andere over de streep kan helpen ( of juist voor de streep houden) dan is dat prima. Ik was van te voren ook opzoek naar deze antwoorden. Nu denk ik. Je moet gewoon gaan, niet te veel mee nemen het over je heen laten komen en genieten van het schitterende land en de schitterende mensen! Dat is tenminste wat ik me voorgenomen heb om een volgende verre reis te doen!

Hartelijke groet,
Sjan

– Mustang trekking (Nepal): reiservaring –