Main content

‘Toppen en dalen’

– Trektocht Nepal: naar Gosaikunde met haar heilige meren –

‘Tijdens een trektocht in de Himalaya ervaar je hoe belangrijk en waardevol het is om op jezelf te vertrouwen en te doorvoelen dat elk mens de kracht in zich heeft om te realiseren wat je werkelijk wilt’. Marie-Louise Claessens uit Weert
Marie-Louise stuurde ons na de reis de volgende prachtige tekst, die we hier graag weergeven.

In de Himalaya heeft een verandering in mij plaatsgevonden.

Thuisgekomen van een heerlijke, overweldigende, inspirerende reis naar Nepal! Als je op het dak van de wereld stapt, heb je het gevoel dat er in dit leven niets meer is wat je NIET aankunt. Een machtig gevoel; het is moeilijk uit te leggen.

Wat ik je wel kan vertellen, is dat de rust en de ijle lucht in de bergen heel wat met je doet. Soms werd ik ineens – zonder dat er ogenschijnlijk een reden of aanleiding voor was – heel emotioneel. Later begreep ik wat er op dat moment uit me weg moest stromen, om zo stukje bij beetje los te kunnen laten wat er bij mij innerlijk speelde. Om daar vervolgens weer enorme kracht uit te kunnen putten om mijn weg over de indrukwekkende Laurebina La te kunnen vervolgen.

Ik heb in Nepal mijn hele verdriet kunnen achtergelaten, wat een moment van euforie voor mij betekende! Ook had ik het gevoel dat mijn moeder en schoonzus me naar de top geleid hebben, alsof ik hun handen als steuntje in mijn rug bijna fysiek kon ervaren. Heel bijzonder, zo dichtbij heb ik hen nog nooit gevoeld.

Ook de mensen in de groep, de gids, sherpa en de porters hadden een goede invloed op elkaar. Als het nodig was, kreeg je steun van iedereen en andersom was dat al niet minder.

Dit was een reis die ik zo weer over zou doen! Het bewustwordingsproces in me is gaan groeien, waardoor ik nog meer inzicht in mezelf gekregen heb. Ik had geen betere keuze kunnen maken om deze leerzame, prachtige reis naar de heilige meren in Nepal te maken.

Dankjewel dat jullie zulke mooie reizen organiseren, chapeau !!

Marie-Louise Claessens

14 november 2013

– Trektocht Nepal: naar Gosaikunde met haar heilige meren –