Main content

‘Stap in ‘een andere wereld’’

Karen en Pieter maakten hun langgekoesterde reis naar Tibet en combineerden dit met een actief programma in Nepal. Weer thuis stuurden ze ons de volgende reiservaring. Ze vertelden ons dat we hun reiservaring mochten publiceren: ‘Laten we hopen dat dit veel mensen inspireert om de sprong te wagen met jullie Top of the World Reizen’. 

Hallo Holi en Thomas,

Wat een fijne “welkom-thuis’ mail!

De terugreis is uitstekend verlopen. Het is een lange dag, maar het vluchtschema was uitstekend en de wachttijd minimaal. Daarnaast is overdag vliegen ‘met de tijd mee’ goed te doen.

Wij vinden het heerlijk om op reis te gaan, maar ook altijd fijn om na vier weken weer thuis te komen! De eerste uren thuis beleven we altijd heel bewust en met dankbaarheid! Vanaf de bestemming vertrekken en ‘loslaten’ is vaak even wat lastig, maar ‘thuis landen’ gaat tot op heden altijd heel natuurlijk.

We kijken terug op een fantastische reiservaring Nepal en Tibet! We hebben ontdekt, ons regelmatig verwonderd, met respect en ontzag gade geslagen en genoten! De combinatie Nepal en Tibet is volgens ons heel mooi. De contacten en begeleiding was uitstekend. De coördinator van Top of the World Reizen is een kanjer!

Kathmandu was voor ons deels het ophalen van herinneringen van 29 jaar geleden. Mooi weerzien! De trekking was inderdaad pittig, maar een uitstekende voorbereiding voor Tibet. Met Pema en Tenzing aan onze zijde hebben we echt onze fysieke grenzen verlegd!

In Tibet stap je echt weer in ‘een andere wereld’! Aangekomen in Lhasa keken we onze ogen uit. Het oude centrum, prachtige mensen, de sfeer, devotie en toch ook de harde realiteit. Hoogtepunten voor ons zijn figuurlijk en letterlijk het Potala paleis en Mount Everest Basecamp!

Potala paleis hebben we beleefd als een (historische) reis ‘door de tijd’. Een plek met voelbare bijzondere energie! Dat staat in ons geheugen gegrift. Dankbaar zijn we ook dat we Mount Everest in volle glorie mochten aanschouwen. We hebben echt geluk gehad met het weer. Goeddeels zonnig en weinig bewolkt. Wat indrukwekkend! Van de hoogte hebben we bijna geen last gehad. 

Het was bijzonder om ‘te gast’ te zijn bij de Tibetanen. En bij Pema en Lobsang hadden we het opnieuw getroffen. We zagen qua mensen, cultuur en kunst ook zeker overeenkomsten met Mongolië. Mooi!

Pokhara was prachtig. Heerlijk – met Hoshi – gewandeld naar de World Peace Stupa en met mooi zonnig weer zelfs deels de toppen van het Annapurna gebergte mogen aanschouwen. De bus heen en terug vliegen is trouwens ook een aanrader.

Al met al kijken we terug op een geweldig cultuur-avontuur! We zijn dankbaar dat jullie dit voor ons mogelijk gemaakt hebben. Complimenten voor Top of the World Reizen. Aanrader! Ook de combi van hotels en homestays was uitstekend.

Hierbij zullen ons het Varja hotel Kathmandu (een ‘oase van rust’), het kleurrijke Dhood Gu Hotel, het verfijnde Sampada Inn Hotel en de authentieke homestays zeker bij blijven.

We hebben de 156 euro keurig ontvangen omdat jullie de Lhasa vlucht uiteindelijk goedkoper voor ons hebben kunnen regelen. We hebben dat bedrag inmiddels overgemaakt naar de Chori Chora Foundation Nepal van Holi. Voor ons gevoel is het daar op zijn plaats.

Uiteraard komen we naar de Terugkeer wandeling om ervaringen te delen. We kijken er naar uit om jullie dan weer te ontmoeten.

Fijne dag,
Karen en Pieter