Main content

‘Druk en vies, maar ook zo mooi in zijn totaliteit’

– Reisverslag Nepal: cultuur met maatwerk –    

Lennie boekte de groepsreis Rituelen en Heiligdommen, verlengd met de gemakkelijke trekking ‘Land van Holi’. Vanwege haar wagenziekte reisde ze met een binnenlandse vlucht naar Pokhara (en terug). Bij Top of the World Reizen zijn er immers ook binnen een groepsreis aanpassingen mogelijk. Het is onderdeel van onze kleinschalige aanpak. Lees hieronder haar reisverslag.

Hallo Thomas,

Ik ben gister avond thuis gekomen na een schitterende reis naar Nepal. Bedankt voor het regelen en je Zijn op de achtergrond, maar een nog grotere Dank voor Holi die veel bij deze reis aanwezig was. Een bijzondere vrouw die ik zeer ben gaan waarderen. Groots als het nodig was, en klein als dat mogelijk was!

Deze reis was voor mij een thuiskomen, ik weet dat heel veel mensen dit zo beschrijven, maar dit voelde voor mij heel sterk. Dit land is  mooi qua natuur, liefdevol qua mensen maar ook lawaaierig, druk, vies, maar zo mooi in zijn totaliteit.

Ik hoef hier niets van te vinden, ik hoef niet te “vergelijken” ik hoef hier alleen maar te Zijn, wat ik vanaf het eerste moment ook zo heb ervaren. Met alle facetten bij elkaar voelde ik me in Nepal direct thuis en op zijn plaats, dat gevoel waar ik zo lang al naar zoek en soms zo moeilijk vindt in mijn huidige leven in Nederland.

Door deze reis neem ik wat mee wat zeer waardevol is en wat in mij gesetteld en verankert zal zijn en wat ik kan terug pakken/voelen als het even moeilijk is. Ik begrijp nu ook waarom ik 5 jaar geleden mijn toenmalige reis bij jullie had afgezegd, in die tijd zou ik ”verdronken” zijn en had ik niet met deze indrukken en ervaringen om kunnen gaan. Nu was voor mij het moment.

Dank jullie wel voor deze mogelijkheid van beleven in jullie aanbod naar Nepal !

Lieve groet van Lennie

– Reisverslag Nepal: cultuur met maatwerk –