Main content

‘Pelgrimsroute naar de heilige meren’

– Reiservaring trekking in Nepal naar de meren van Goisakunde –    

Joke maakte met Top of the World Reizen de Nepal Reis ‘Pelgrimsroute naar de heilige meren’ en verlengde haar reis met een wandeling door de koningsvallei en verblijf in een Tibetaans klooster in Nepal. Vijf dagen na thuiskomst stuurde ze ons het volgende reisverslag.

Dag Thomas,

‘Meet nooit de hoogte van de top vooraleer je hem bereikt hebt.’

Ik zit nog volop in de adrenaline…. voel me wel heel energiek. Bij momenten had ik het moeilijk tijdens de trekking, maar nu ik het gehaald heb, kan ik zelfs niet beschrijven hoe ik het deed. Maar het voelt wel super aan.

Had ik geweten hoe zwaar het was, ik had er niet aan begonnen, nu ik het gedaan heb, heb ik mezelf overtroffen.

Hoogtepunt voor mij was de hele trekking, de ontmoetingen met anderen op onze weg, het met elkaar delen van de eenvoudigste dingen en samen rond de houtkachel om onze kousen en schoenen te drogen …

Ook al heb ik kilometers op mezelf gewandeld (terwijl de gids vooraan en de porter achteraan liep) … Ik voelde me nooit alleen!

De reis heeft me laten voelen dat als je echt iets wil, je dit ook kan bereiken, hoe moeilijk de weg ook is, door je angst te gaan, om dan uiteindelijk de euforie van de overwinning te voelen.

Veel groetjes,
Joke

– Reiservaring trekking in Nepal naar de meren van Goisakunde –