Main content

‘Nepal, Tibet en dan Bhutan …!’

– Nepal, Tibet en Bhutan reiservaring –    
 
Ellen, Menno, Minke en Marie-Louise maakten in september een prachtige reis in Nepal, Tibet en Bhutan. Daarbij was Nepal de ‘hub’. Voorafgaande aan het vertrek naar Lhasa (Tibet) maakte ze in Nepal een trekking in de Annapurna om te genieten en te acclimatiseren boven 3000 meter. Hieronder hun reisverslag! 
 
Beste Holi en Thomas,
Wij kijken met heel veel plezier terug op een prachtige reiservaring in Nepal, Tibet en Bhutan. We zullen nog wel even nodig hebben om alle indrukken die we opgedaan hebben te verwerken, net als de ontelbare foto’s die we gemaakt hebben!
 
We hebben genoten van het programma, zeker ook omdat alles perfect georganiseerd was. De persoonlijke aandacht van jullie mensen in Kathmandu, de flexibiliteit (bijvoorbeeld om het programma direct aan te passen in verband met een vertraagde vlucht); alles was er op gericht ons een onvergetelijke ervaring te laten hebben.
 
Het is moeilijk om een hoogtepunt aan te wijzen want er was zo veel, zowel wat natuur betreft (de trek, wandelen door rijstvelden, dorpjes, de prachtige uitzichten op de bergen), cultuur (de prachtige tempels, de diepe invloed van religie) en ook politiek (de Chinese bezetting en controle in Tibet, de ontwikkelingen in Bhutan).
 
De persoonlijke contacten met de gidsen/dragers/chauffeurs hebben de reis ook veel meerwaarde gegeven. Zij hebben ons een inkijkje gegeven in hun dagelijks leven en daarmee een veel beter inzicht gegeven in het leven in de drie landen. Ook leuk om Kumar, de broer van Holi te leren kennen als drager tijdens de trek!
 
De reis heeft ons veel ‘food for thought’ gegeven op allerlei gebied. Daarbij is jullie werkwijze en aandacht voor het milieu zeker ook inspirerend!
 
Bedankt voor al jullie goede zorgen, wij genieten nog volop na!
Ellen, Menno, Minke en Marie-Louise
 
– Nepal, Tibet en Bhutan reiservaring –