Main content

‘Alles klopte in Bhutan en Nepal’

– Reisverslag Bhutan en Nepal –    

Namaste Holi en Thomas,

Over onze reis:
Uitstekend georganiseerd, alles klopte, overal was begeleiding aanwezig.
Gidsen van hoog niveau!

NEPAL
Kathmandu: Zoals te verwachten erg druk, lawaaiig en vuil, je moet het eenmalig meemaken.
Veel gezien! Indrukwekkend was de ontmoeting met de Kumari, de Living Goddess. In de cultuur geaccepteerd, maar voor ons nuchtere Hollanders lijkt het wat wreed een jong meisje zo te isoleren.
Onbekende bestemming: Een uniek plekje zowel qua uitzicht als voor wat betreft de locatie, 2 mooie wandelingen gemaakt. Minder geschikt voor wat oudere gasten in verband met stijgen en dalen.
Chitwan NP: Een uniek gebied. Veel parken gezien in de wereld, maar de natuur is hier wel heel anders dan gewend (Afrika). Zowel de hike als de safaritocht waren een belevenis!

BHUTAN:
Een verademing na de hectiek van Nepal. Wat een rust en reinheid, geen files, geen brommers/scooters.
Geweldige gids en chauffeur, hebben ons 8 dagen perfect begeleid, de kennis van de gids was indrukwekkend, wist echt overal een toelichting op te geven.
Diner bij de coördinator (Ms. Yangchen) was een bijzondere ervaring, in een lokale sfeer dineren en met elkaar over wezenlijke (vanuit verschillende culturen) zaken praten, geweldig.
Hikes: heel mooi maar fysiek soms zwaar, basisconditie – gezien het geaccidenteerde terrein in combinatie met de hoogte – is noodzakelijk. Niet overal mogelijkheden of op andere wijze boven te komen (Tijgernest).

ALGEMEEN:
Veel Hindoe (Nepal) en Boeddhistische (Bhutan) tempels gezien maar het werd, dankzij onze uitstekende gidsen, nooit te veel.
De natuur is overweldigend, het Chitwan in Nepal (rinocerossen, krokodillen, etc. gezien) en de bergen en valleien in Bhutan, allemaal unieke ervaringen. Ervaringen moeilijk onder woorden te brengen, zo uniek dat je het niet met eerdere ervaringen kunt vergelijken.

Ook:
Fysiek een zware reis, veel lopen, op en af, niet voor iedereen geschikt.
Voordeel: de laatste kilo’s zijn er bij mij af!

In een notendop onze ervaringen, tot nadere toelichting bereid.

Namens het reisgezelschap,
Pem Kubbe

– Reisverslag Bhutan en Nepal –