Main content

‘Helemaal Top of the World’

– Reiservaring Shangri-La, Nepal, 2022 –

Leerzaam

We hebben zeer genoten van onze reis in het prachtige Nepal. Al onze verwachtingen werden overtroffen: de organisatie was echt top! 
Het is een groot pluspunt om een gids bij je hebben die heel veel weet van de lokale geschiedenis, gebruiken en natuur.
Tijdens de trekking kon gids Lila een praatje maken met diverse mensen waardoor wij ook meer leerden over Nepal en het leven.
In Bhaktapur bijvoorbeeld kon onze gids Amit ons ook de kleinste , meest verborgen hoekjes van de stad laten zien omdat hij er zelf leeft. Een absolute meerwaarde!
Shangri-La, Nepal, 2022 Shangri-La, Nepal, 2022

Natuur

De ervaringen tijdens de reis zijn onvergetelijk: Gids Lila die een oud Tibetaans herderslied zong op de berg. De wandeling naar de top in het donker, het prachtige uitzicht en terugkomend zien hoe prachtig het dal is.
Shangri-La, Nepal, 2022

Cultuur

De rituelen die werden uitgevoerd en waar we toevallig  getuige van waren: onvergetelijk.
Het zingen van de (jonge) monniken voor het eten, wat was dat mooi.
Het enorm drukke verkeer waar we elke keer weer verbaasd over waren, zelfs de urenlange tocht in de bus naar Kathmandu: onvergetelijk.
De boot met muzikanten die we tegenkwamen op weg naar de geheime bestemming: wat een fantastisch moment. Shangri-La, Nepal, 2022
De armoede: zullen we nooit vergeten.
De prachtige vriendelijke mensen: idem.
We hebben honderden foto’s gemaakt! 

Overnachten

De hotels waren prima, goed geregeld De trekking lodges bij de Mardi Himal tocht zijn heel basic, maar als je je daarop instelt en je neemt je eigen lakens of slaapzakken mee: prima te doen.
Shangri-La, Nepal, 2022 ‘s Nachts naar het toilet gaan in het donker (hoofdlampje op), drie dagen geen douche en je wassen bij een kraantje. We hebben het allemaal meegemaakt. En ook dan waardeer je dat je goed slaapt, dat je weer in een fijn hotel komt met  schone lakens, een douche. Top!! 

Shangri-La, Nepal, 2022

Aanbeveling

Hoogtepunten waren eigenlijk alle verschillende onderdelen op zich. De verschillende klimaten en landschappen per locatie. Het klooster, de mooie en verschillende steden en dorpjes. De lokale gidsen. De uitstekende organisatie. Zeker een aanrader om via Top of the world een mooie reis te boeken!

De kracht van Top of the world is goed luisteren naar de wensen van de reizigers en dit omzetten met hun eigen ervaring van het land naar een op maat gemaakte reis. 
Het is top georganiseerd dus ook in die zin: Top of the world! 
Regelmatig werd er contact opgenomen door de lokale coördinator over het verloop van de reis. Dank daarvoor!
 
Jannie en Reindert
 
– Reiservaring Shangri-La, Nepal, 2022 –