Main content

‘Groot compliment!’

– Reiservaring Nepal: wildlife en kloosterverblijf –   

Goedemiddag Thomas en Holi,

Ik ben inmiddels alweer een paar weken terug van de geweldige Wildlife & Safari reis naar Nepal. Het heeft even geduurd om deze ervaring op me in te laten werken. Ik moet beginnen met jullie een groot compliment te maken voor de organisatie van de vlucht en de complete reis. Het was in één woord fantastisch goed georganiseerd met oog voor details en veiligheid. Daarnaast hele fijne mensen die je begeleiden daar in Nepal.

We hadden voortreffelijke gidsen; Harry en L .Bee. Geweldig betrokken, met hart voor hun land. Complimenten! Ook de organisatie was telkens weer voortreffelijk. Als je ze weer treft, doe ze de hartelijke groeten van mij .

En dan de reis, wat een beleving! Ik ben er open ingegaan, een paar weken voordat ik zou gaan had ik totaal geen idee wat me te wachten stond. Maar deze reis kwam op mijn pad en ik had al langer een voorliefde ervaren om Nepal eens te bezoeken. Ik liet dus alles op me afkomen en vertrouwde erop dat het goed zou gaan. En zo was het ook! Een reis die me veel gebracht heeft, me dichter bij mezelf heeft laten komen. Maar ook mooie ontmoetingen met inspirerende mensen.

30 augustus 2015

SONY DSC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het heeft twee dagen geduurd voordat ik over de cultuurschok heen was o.a. in Kathmandu. Hoe de mensen daar leven in armoede! Op een gegeven moment liepen we over een drukke markt in Bhakthapur. Wij staken, als toerist, een kop boven de mensen uit. Dat viel gewoon op .

Als je eenmaal gewend bent en alles over je heen laat komen, dan kun je genieten. Het is een geweldig mooi land. Onvoorstelbaar als je er niet eerder geweest bent.

Schitterende natuur, mooie groene rijstvelden en prachtige bomen in het Chitwan National Park. Ik heb ook erg genoten van de mooie oude tempels en gebouwen.

Hoe de mensen daar met elkaar leven is een voorbeeld waar wij als westerlingen nog veel van kunnen leren! Het Hindoeïsme en Boeddhisme naast en met elkaar in vrede. Iedereen is vrolijk, aardig, gastvrij en behulpzaam, niet alleen naar ons als toerist maar ook naar elkaar toe. Bewonderenswaardig!

 

Hans v.d. Heijden 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Jullie hebben ons naar geweldige plekken in Nepal gebracht, waar we genoten van cultuur en natuur. Natuurbehoud gecombineerd met toerisme zoals we ervaren hebben tijdens de junglesafari. De safari en olifantentocht door de rivier was een mooie ervaring. De rondleiding in Kathmandu was heel interessant en leerzaam. De geweldige uitzichten over het meer, de wilde rivier, het prachtige stadje Panauti. En dan, als de wolken ineens  opengingen, had je zicht op toppen van de Himalaya! Ik heb er eigenlijk niet de juiste woorden voor… fenomenaal, fantastisch, overweldigend! Om stil van te worden! Dan voel je jezelf als mens erg klein. Ik heb al veel natuur gezien maar dit overtreft alles. Als ik eens terug ga naar Nepal dan maak ik zeker een tocht in de Himalaya!!

De dagen met wandelingen door de Vallei en logeren in het Boeddhistisch klooster, prachtig gelegen boven op een berg met geweldig uitzicht, waren een hele mooie ervaring. Genieten van stilte, de eenvoud ervaren van het leven van de monniken, de mooie gesprekken; het heeft me mooie dingen gebracht.

Het ontbijt met  boterthee met zout heeft me toch doen besluiten dat ik toch maar geen monnik ga worden, haha. Ik heb in het klooster een geweldige tijd doorgebracht. Een vervolg zou niet uitgesloten zijn!

Al met al zeg ik: Nepal, een geweldige ervaring! Ik zou er graag nog een keer naar toe willen en kan het iedereen aanraden.

Dankjewel Holi en Thomas voor deze mooie reis. Ik ben blij dat deze kans op mijn pad kwam!

– Reiservaring Nepal: wildlife en kloosterverblijf –