Main content

‘Geweldig om weer in de Himalaya te zijn!’

– Reisverslag Nepal; Himalaya trekking – / Review Top of the World Reizen:

Enthousiast, vakkundig en met een persoonlijke touch organiseren Thomas en Holi prachtige reizen die uitstekend begeleid worden! Ik ben 3 keer met Top of the World naar Nepal geweest en heb intens genoten. Mijn wens is om zeker nog eens terug te gaan en dan wil ik graag een reis op maat. Ik vertrouw erop dat die perfect zal aansluiten bij wat ik voor ogen heb. Ze organiseren reizen naar de ‘top van de wereld’ en zijn zelf ook TOP!

Dit is mijn reisverslag

Ik ben weer terug in Nepal! Wat een fijn gevoel om hier weer te zijn. Ik kijk uit naar de trektocht. Daar heb ik het laatste half jaar echt naar toegeleefd, er goed voor getraind. Een impressie van deze prachtige tocht wil ik graag met jullie delen.

Na een korte hotsende en klotsende busrit komen we in Sundarijal aan. Het startpunt van de trekking. We klimmen de trappen op naar het begin van het Shiva Puri Reservaat waarna we steeds verder omhoog lopen tot op de plek van de eerste overnachting. Ik heb heerlijk gelopen en stap tevreden in het (oh ja..) harde bed.

De dagen erna loop ik soms alleen, in een gebied dat haast onbewoond lijkt, waar nauwelijks wandelaars te zien zijn en voel me de koning te rijk. Wat een stilte. Wat een ruimte. Op het moment dat ik de eerste besneeuwde bergtoppen zie stuiter ik zo ongeveer van blijdschap. Wat heb ik hier naar uit gekeken. En JA het voelt geweldig! Het lopen gaat soepel, ik voel me geaard en heel sterk ondanks dat het toch pittige wandelingen zijn. Machtig om dit weer te mogen ervaren. Geweldig om weer in de Himalaya te zijn!
Phedi is de laatste plek waar we overnachten voordat we ons hoogste punt bereiken. Een bijzondere plek met een guesthouse dat op een uitstekende rotspunt ligt. Het uitzicht is adembenemend en laat zien waar we vandaan gekomen zijn.

Om op de Laurabina-La pas te komen stijgen we stap voor stap, lopen we over rotsen, door sijpelend water en stappen uiteindelijk in de sneeuw richting de top op 4.610 meter hoogte. Regelmatig blik ik omhoog naar die top, hij lijkt maar niet dichterbij te komen. Dan ben ik ineens toch boven, zie ik de eerste heilige meren. Een onbeschrijfelijk gevoel! Allerlei emoties gaan er door me heen. Ik voel tranen in mijn ogen, ontroering…en ga op een steen zitten en kijk alleen maar rond. Even later hang ik mijn gebedsvlaggen op om daarna af te dalen naar Gosaikunde.

De laatste dagen lopen we steeds verder naar beneden, terug naar de bewoonde wereld en neem ik met pijn in mijn hart afscheid van de Himalaya. Weer een geweldige ervaring rijker.

– Reisverslag Nepal; Himalaya trekking –