Main content

“Fantastische reis met veel indrukken en mooie momenten”

– maatwerk reis Nepal: dorpjes & natuurparken –

Intro

Het was een fantastische Nepal reis met veel indrukken en mooie momenten. Meer dan we ooit vooraf hadden kunnen voorstellen!
 • Van welke momenten hebben jullie genoten en kijken jullie met een glimlach op terug?

  • Het wachten op je eten. Dit maken ze dus “from scratch” voor je klaar. Dan besef je je pas hoe gehaast we in Nederland leven en hoe heerlijk dit is op vakantie. Je relaxed gewoon voor een poosje en krijgt daarna heerlijk eten. We vonden het erg fijn. 

  • Dit moment had ik tijdens de wandeling in “het land van Holi” waar we klommen vanuit de rijstvelden naar de top van een berg (600 meter klimmen denk ik). Onze gids leuk het na 2 jaar geen toeristen het erg moeilijk met de beklimming. Daar denk ik ook met een lach aan terug :).

  • Eigenlijk hebben we genoten van de hele vakantie. Simpelweg omdat het zo goed georganiseerd was. We hebben ons op geen moment hoeven te stressen of zorgen te maken.

 • Wat waren de hoogtepunten tijdens jullie reis? 

  • Het wandelen naar en van het afgelegen authentieke dorp. Een super mooi plekje waar we op ons gemak konden rondkijken. We kregen hier onze lunch (dal bhat) en dat in combinatie met het uitzicht en de omgeving maakte dit een perfect plaatje.

  •  Zo veel mooie natuur en cultuur zien! We hebben heel veel dieren gezien, mooie planten, interessante tempels en cultuur en natuurlijk een tijger en vele neushoorns in het wild.

 • Hoe was het rafting programma en de overnachting in een tent onderweg?

  • Het raften was echt super leuk! Een echte meerwaarde om de natuur vanaf het water te zien. De begeleiders waren echt top en super vriendelijk. Kampvuur met popcorn op de rivierbank en een aantal prima maaltijden. Er was zelfs bier wat werd verzorgd vanuit het dorpje waar we vlakbij waren. Zelfs het slapen in een tent, maar op zandbodem was perfect.

 • Wat was de toegevoegde waarde van Chitwan en Bardia in het programma? Was het een vergelijkbare ervaring of juist erg verschillend?

  • Beide parken zijn zeker de moeite waard. Al vond ik dat je door het resort waarin we zaten in Chitwan je meer afgesloten voelt van de lokale bevolking. Ik heb het idee dat Bardia meer authentiek is dan Chitwan. Dit park vond ik zelf mooier, ook doordat de tochten met gids erg relaxed waren. Vaak waren we dan een uur aan het wachten bij een rivier om neushoorns te zien. In beide parken zie je gegarandeerd dieren, maar in Bardia iets minder. De meerwaarde van Bardia was bij ons ook de locatie van de slaapplek. Die lag in een dorpje met authentieke huizen (die we ook konden bezoeken). Ook de combinatie van eerst een wandeling/jeeptocht maken en dan een tijdje op de uitkijk zitten om wildlife te spotten, is daar erg mooi (veel hoogteverschil en veel rivieren). 

 • Wat heeft de reis met jullie gedaan?

  • We zijn er zo ontspannen vandaan gekomen. Het was zo fijn om een lange vakantie te hebben. Geen coronaperikelen voor 3 weken. Super veel nieuwe indrukken en leuke dingen meegemaakt. Verder zijn alle mensen zo vriendelijk in Nepal en we hoefden ons geen zorgen te maken want het programma was super geregeld, plus Rajeev en de gidsen zorgden super goed voor ons.

Naschrift

We hebben nu een super mooi fotoboek met mooie herinneringen aan Nepal in de kast staan. Echt een super vakantie. Er is nog zo veel meer te vertellen, maar ik hoop vooral dat veel meer mensen weer naar Nepal reizen!

We staan er voor open om nog een keertje te videobellen of iets dergelijks, want we zijn erg dankbaar voor deze fantastische reis.

Pauline en Megiel

– maatwerk reis Nepal: dorpjes & natuurparken –

Nepal en India zijn volledig open voor toeristen! Boek je reis zonder zorgen en met garantie!
toggle