Main content

‘Evenwichtige reisgroep’

– Reiservaring Nepal: Annapurna circuit (trekking) –    

Beste Holi en Thomas,

inmiddels ben ik een maand terug uit Nepal van de tocht van de heldin en de held. Ik kijk terug op een schitterende reis, een hele mooie ervaring vooral. In november 2013 had ik nog nooit over Nepal nagedacht, eind maart 2014 stond ik op 5416 meter in de Himalaya! 

De reis was prima georganiseerd. Ik was heel blij met het kleine maar evenwichtige reisgroepje waarmee ik de tocht heb gemaakt. Samen met de gids en sherpa’s/porters hebben we 2 weken langs een goed team gevormd. Het was voor mij ook prettig om voorafgaande aan de trektocht tijdens de startbijeenkomst met jullie in Kathmandu een zogenaamde ‘gebruiksaanwijzing van mezelf’ mee te kunnen geven aan de groep; daardoor voelde ik me vrij om mezelf te zijn (zonder dat te hoeven verantwoorden) tijdens de tocht.

Ik was onder de indruk van het steeds wisselende landschap, wilde het stap voor stap in me opnemen. Er waren pittige dagen bij, maar ik had ze niet willen missen. Ik heb ontdekt dat wandelend een land ontdekken veel moois heeft! De terugreis met de bus naar Pokhara was afzien, het verblijf daar rustgevend. Heerlijk dat het wat warmer was.

Het was wel een hele omschakeling. Iets minder luxe dan het prachtige hotel in Pokhara was voor mij trouwens ook goed geweest.  De tocht naar de onbekende bestemming was heel bijzonder, zo’n andere omgeving, heel leuk dat dit in de reis zat.   Al met al kijk ik terug op een schitterende ervaring die naar meer (Azië, wandelen) smaakt!   Verder heel veel dank voor jullie organisatie, inzet en enthousiasme! Ik wens jullie heel veel succes toe jullie reisorganisatie verder uit te breiden.  

Groet! Marit Schakenraad (Hoofddorp)

– Reiservaring Nepal: Annapurna circuit (trekking) –