Main content

‘Een innerlijke reis in Nepal’

– Reiservaring Nepal: een culturele rondreis –    

Ik heb een reis naar Nepal gemaakt, georganiseerd door Top of the World. Ik kan het iedereen aanbevelen om dit te doen bij Holi en Thomas van Top of the World. Zij hebben een mooi aanbod van reizen en kunnen je heel persoonlijk helpen bij het samenstellen van je eigen reis. Daarbij is er persoonlijk contact met hun en andere reizigers om je zo goed mogelijk voor te bereiden. Een reis maken bij Top of the World geeft je de kans om helemaal je eigen weg te gaan en toch gebruik te maken van de alle expertise die zij hebben. Doen!

Beste Thomas en Holi,

Ik voel me voldaan en blij en het voelt als een rijkdom die ik nog wel even meedraag …

Ik heb genoten van de vriendelijke en gastvrije mensen in Nepal. Overal maak je makkelijk contact door een glimlach, een respectvol Namasté. Een gesprekje was snel op gang en zo heb ik veel mooie en bijzondere ontmoetingen gehad, heel fijn om zo meer te horen over het leven in Nepal. Hulp bij het vinden van een ATM of een andere vraag was nooit teveel, je bent een gast en wordt geholpen tot de plek waar je naar toe wil. Dat voelde heel welkom en warm.

Het enthousiasme van verschillende mensen tijdens de reis; de gids in Kathmandu die ons meenam naar Swayambhunath en ons behulpzaam was. De gids in Bandipur die met ons een pittige wandeling gedaan heeft. Heel leuk om deze jonge mensen zo veel en enthousiast te horen vertellen over alles wat we tegenkwamen. Ook Tejman, onze chauffeur voor een aantal dagen, zijn zorgzaamheid en behulpzaamheid voor ons was heel erg fijn.

Natuurlijk ook een heleboel (heilige)plaatsen zoals de geboorteplaats van Boeddha, Lumbini. Namobuddha, het klooster. De eco farm met zijn bijzonder gastvrije eigenaars en hun prachtig mooie plek, ook hier weer het verhaal over het organic verbouwen, wat een passie voor plant en dier en mensen, hartverwarmend. En natuurlijk bij helder weer het zien van de Himalaya, ineens onverwachts een mooie bergtop, indrukwekkend, daar heb ik regelmatig vol bewondering naar gekeken.

Ik heb ook een innerlijke reis gemaakt; ik heb mijzelf overtroffen in wat ik fysiek aankan, veel meer dus dan ik dacht, laat je gedachten af en toe maar praten :), doe het maar en kijk wat het je brengt! Ik vond het een avontuur en het heeft me heel goed gedaan, ik voel me sterker en durf te vertrouwen op mijn intuïtie, ik heb genoten van het avontuur. Ook het ervaren van deze “andere” wereld laat me beseffen hoe verschillend we op deze aarde wonen. Maar iemand vroeg me aan het eind wat ik meeneem van deze vakantie en ik zei: “Happines is in your heart”. En zo is het, ook al leven we heel anders, het echte geluk zit in jezelf en het kan heel eenvoudig zijn, Namasté.

Heel erg bedankt voor de reis die ik met Top of the world mocht maken, ik ben erg tevreden over jullie werkwijze en organisatie die ik ervaren heb,

Dank, dank, dank !!!!

Groetjes Marian Masclé

– Reiservaring Nepal: een culturele rondreis –