Main content

‘Een belevings- en bezinningsreis’

– Reisverslag Nepal: Mustang trektocht –

Volg je Hart, want dat zit altijd goed!

Reis naar LOWER-MUSTANG – Een ware paradijs

Vooraf

Met deze woorden in m’n achterhoofd ben ik met Top of the World reizen in aanraking gekomen. Ik wilde dit jaar een spirituele vakantie, die ik vooral wilde ervaren en beleven. Ik ging googlen en het lot bracht me bij TOTW (top of the World) ik las op de site de programma’s en ik kwam uit bij de Mustang reizen, en las het dag tot dag beschrijving en ik kreeg er meteen een warm en enthousiast gevoel over.
Meteen de volgende dag Thomas gemaild en het een en ander gevraagd wat informatie betreft en binnen 2 dagen had ik al vol enthousiasme Ja gezegd tegen deze reis, niet wetende wat me echt te wachten stond. Ze hadden mij geadviseerd om Open-minded en zonder verwachtingen naar toe te gaan. Achteraf gezien geen slecht idee. 6 maanden voor mijn vakantie had ik dus al mijn ticket geboekt.
De voorbereidingen konden beginnen. Van visum aanvragen tot vaccinaties tot een meeneemlijstje en nog veel meer! Alles werd tot op de puntjes per mail naar je toe gestuurd zodat je zelf niet hoef na te denken wat je allemaal zoal nodig had. Dit was erg prettig, dit voorkwam vooral koopstress. Je hoefde het enkel maar te kopen. Ook regelt TOTW paar wandelbijeenkomsten, om ervaringen te delen of vragen te stellen. Ook dat was heel gunstig en goed nagedacht. Een week voor vertrek kwam dan toch weer de stress van neem ik wel genoeg mee? (ik ben van mezelf al een beetje een stresskikker wat inpakken betreft) dus geheel stressloos was het niet. Achteraf gezien was het lijstje helemaal perfect, alles wat je nodig had werd in de meeneemlijst erop gezet.

De trektocht

Toen was het zover, we konden vliegen.  Het was een lange vlucht met 1 tussenstop. Maar ik had me daarop al ingesteld. Eenmaal aangekomen werden we opgehaald door de lokale gids die samenwerkt met Thomas. Hij was de local gids (en werkt samen met Thomas) van Nepal. Aankomst was dus heel relaxt. De dagen daarna verliepen ook goed. De groep was na de 2e dag compleet en we konden ons voorbereiden op ons trekking.

Heel erg spannend voor mij, want ik was nog geen ervaren wandelaar. Maar ik had me op ingesteld dat alles goed zou komen. En dat was zeker het geval. Ik heb de trektocht als mijn hoogtepunt beschouwd van de hele reis. Het begon met dag 1 van ongeveer 3 uurtjes lopen tot dag 6 van ongeveer 7 uren lopen, maar er was geen haast en alles ging heel relaxt stap voor stap. Omdat het opbouwend was ging alles heel makkelijk zodat je benen eraan gewend was. Mijn beleving in de bergen? Het was net alsof je in een droom was met zoveel diverse decors als uitzicht. Ik moest een paar keer mezelf knijpen of ik niet droomde. De geusthouse was sober en toch boven mijn verwachtingen uitgekomen evenals de sanitair en het eten. Wat eten betreft er was keuze zat en heel divers. Ik heb tijdens de tocht zoveel overwonnen. Ik heb met heel veel plezier de trekking volbracht. Super lieve gidsen die goed op je letten en waar nodig je hielpen tijdens het wandelen. Alles werd tot op de puntjes verzorgd en gedragen tot zelfs de koffers en tassen aan toe. Ik voelde me soms even een prinses.

Reisindruk

Ik had geen idee dat je met zo weinig zo gelukkig kon zijn. De belangrijkste inzichten die ik heb geleerd is dat ik toch flexibeler ben dan ik dacht, dat ik snel een situatie kon accepteren en go with the flow kan leven. De mensen daar zijn heel eenvoudig en zo vriendelijk en lief. Het is echt een vredelievend land met heel veel cultuur en tempels en stupa, erg indrukwekkend .

Nazien

Ik ben nu 3 weken weer terug van Nepal en nu pas geland en kan ook nu pas verwoorden wat ik heb ervaren daar. Nepal is de ultieme back to basic land met een vredige energie. Ik raad een ieder aan die een belevings- of bezinningsreis wil ervaren om met Top of the World Reizen naar Nepal te gaan. Ik heb mijn hart gevolgd door zonder dat ik echt wist wat me te wachten stond deze reis gemaakt en ik raad jouw aan om dit ook te doen. Want als je hele lijf enthousiast is bij het lezen alleen al van deze reisverslag dan is het zeker de moeite waard. 

Met vriendelijke groet,
Aruna

– Reisverslag Nepal: Mustang trektocht –