Main content

‘De ziel reist te paard’

– Review van een reis door Nepal en Tibet –    

Karlijn en Bert in Nepal

Beste Thomas,

Het spreekwoord ‘De ziel reist te paard’ kon niet méér van toepassing zijn op onze reis naar Tibet & Nepal: pas na een week zijn we pas echt geland. Het was werkelijk een spectaculaire reis die op ons beiden diepe indruk heeft gemaakt en we zijn blij dat we, ondanks onze twijfels vooraf de knoop hebben doorgehakt om te gaan.

Niets dan lof voor jullie en je team. We werden meteen ‘wegwijs’ gemaakt in Thamel na aankomst, er werd tussendoor regelmatig geïnformeerd over hoe het met ons ging, waar we waren en of we het naar onze zin hadden en er werd om feedback gevraagd op onze laatste dag. Ook in Tibet was alles uitstekend geregeld: de gids in Lhasa werd plotseling vader, maar droeg het vlaggetje snel en vakkundig over aan een andere gids en toen ik last kreeg van de hoogte bij het Mount Everest Basecamp werd meteen besloten om terug te gaan naar Xigatse in plaats van de volgende dag. Zoals je voorspelde, voelde het inderdaad erg goed om weer terug te zijn in Lhasa en van daaruit de terugvlucht te maken naar Kathmandu.

Dan de reis zelf. We hebben ons vergaapt aan de pracht en praal in de tempels en kloosters, we hebben gegrinnikt om de culturele verschillen (leer ons een Nepalees kennen die zegt dat hij iets niet weet) en we hebben ons ontzettend klein gevoeld bij de aanblik van de Mount Everest in Tibet tegen een strakblauwe hemel. We hebben nog nooit zoveel vriendelijke mensen in drie weken ontmoet en we hebben nog nooit drie dagen achter elkaar bij lunch en avondeten hetzelfde gegeten omdat het zó lekker en steeds weer net een beetje anders was (Karlijn – Dal Bhat).

Maar bovenal hebben we meer waardering gekregen voor alles wat we hier in het Westen vanzelfsprekend vinden en voelen we ons enorm verrijkt en dankbaar dat we deze reis hebben kunnen maken.

Mocht je deze e-mail op de website willen zetten, dan ben je meer dan vrij om dat te doen.

Hartelijke groeten,
Karlijn en Bert

– Review van een reis door Nepal en Tibet –