Main content

‘De rust en sereniteit in Bhutan’

– Bhutan en Nepal: reiservaring –    

Jolanda maakte met een vriendin een reis naar Bhutan. Voor wat betreft Nepal was het een weerzien. Ze schreef Top of the World Reizen na terugkeer de volgende reiservaring. 

Goedemiddag Thomas,

Hartelijk dank voor de mooie reis die we mede dankzij jou hebben kunnen maken.
Dank ook aan Ashok, die ons op stond te wachtte in Nepal. Een zeer vriendelijke man die ervoor zorgde dat alles in Nepal goed geregeld was. Over het algemeen goede gidsen die graag wat van hun stad/land/tempel willen vertellen. Hier en daar was een gids wat moeilijker te verstaan ;-). Altijd netjes op tijd opgehaald bij het hotel en gebracht naar de volgende bestemming.
 
Dank ook aan de Yangchen die ons in Thimphu gastvrij heeft ontvangen. Door haar was ook in Bhutan alles super goed georganiseerd. Van de ontvangst tot een etentje bij de zus in het restaurant. Zeer vriendelijk en gastvrij! Ook de gids en de chauffeur hebben hier zeker aan bijgedragen. 
We voelden ons zowel in Nepal als in Bhutan erg welkom! 
 
Hoogtepunten:
  • De rust en sereniteit in Bhutan. De schoonheid in en van Bhutan. Geen Aziatisch land zoals ik dat zou verwachten (dus geen drukte, chaos en viezigheid). De vriendelijkheid van iedereen die je hier tegenkomt.
  • Natuurlijk het Tijgersnest en de Punakha Dzong (hier hadden we wel iets meer tijd willen doorbrengen). 
  • De hotels, de een nog beter dan de ander. En vaak met een prachtig uitzicht!
  • De wandeltocht(en) in Nepal en het verblijf in het klooster. Het is heel bijzonder om hier twee dagen rond de mogen lopen en het leven van alle dag mee te mogen beleven.
  • Pashupatinath. Het blijft indrukwekkend om te zien hoe men in deze cultuur met leven en dood omgaan. 
  • De vlucht van Paro naar Kathmandu; over de Himalaya. Gelukkig was het op de terugvlucht helder weer.
Zeker ook goed dat er niet voorbij gegaan werd aan de schade die de aardbeving in Nepal bij zowel de mensen als bij de gebouwen heeft achtergelaten. Ik heb Nepal zowel voor als na de aardbeving mogen bezoeken en vind het goed dat aan de gevolgen van de schade niet wordt voorbij gegaan. Overigens waren de mensen die ik sprak erg open over wat die dag voor hen betekende (en nog betekent).
 
Kortom,
We hebben een erg mooie reis gemaakt. Met vele hoogtepunten. Ze zijn nog niet allemaal geland ;-). Maar dat komt zeker als ik de foto’s die we gemaakt hebben weer terugkijken. Dat is voor mij ook weer een moment om de reis te herbeleven, nog een extra plekje te krijgen. 
 
Dank voor de goede zorgen! Ik ben nog steeds aan het nagenieten.
 
Groetjes,
Jolanda
– Bhutan en Nepal: reiservaring –