Main content

‘Ik voel mij anders, beter, vernieuwd’

– Review Helambu trekking (Nepal) –    

Guido Rooks liep in het voorjaar van 2012 met Top of the World | Nepal Tibet Bhutan de pelgrimsroute naar de heilige meren. Na terugkeer thuis stuurde hij onderstaande mail aan zijn reisgenoten. Deze gaf zo’n goede impressie dat ik toestemming vroeg (en kreeg) om deze integraal weer te geven op onze website. Guido koos ook voor de verdieping met de extra workshop na de trektocht!

Guido Rooks

Hey reisgenoten,

Bij deze dan eindelijk een mail terug, ik wil er altijd echt even voor gaan zitten. Fijn om te lezen dat jullie het de laatste week (met de verlenging kloosterverblijf) zo goed hebben gehad, het klinkt allemaal prachtig! Nu ik hier alweer een tijdje terug in Nederland ben had ik misschien ook nog wel een weekje langer in Nepal willen blijven :-).

Ha wat leuk dat jullie op Schiphol zijn ontvangen, geweldig! Dat zal wel een warm wederzien zijn geweest. Het moment van naar huis gaan had toch een keer moeten komen. Ik zelf vond het heel erg gek om weer op Nederlandse grond te staan. Daar waar alles bekend en gewoon is voelde het heel onwennig. Daar waar je, je thuis voelt voelde ik me zeer ontheemd. Ik vond het ook heel gek om de gezichten van mijn dierbaren weer te zien. Als ik het zo lees was dit voor jou niet heel anders.
 
Ik hoop dat de mooie en waardevolle herinneringen aan Nepal ondersteunen bij het maken van een nieuwe start. Ik vind het allemaal bijzonder knap van u… uhm je ;-). Dat wilde ik ook nog even meegeven mbt tot de trekking. Ik bewonder ook jouw doorzettingsvermogen Ingrid en mag alleen maar hopen dat ik op jouw leeftijd nog zo vitaal ben. Ik vind het nog steeds ontzettend bijzonder dat jij me zo over mij ontfermd hebt en dat we, verhalen, ervaringen en massages hebben mogen uitwisselen en dat leeftijd totaal niet van belang was en is.
 
Met mij gaat het goed. Zoals hierboven al beschreven was het heel gek om mijn dierbaren weer te zien. Gewapend met spandoek en heel veel liefde werd ik heel warm onthaald. Mijn vriendin en ik konden niet genoeg knuffelen. Ook een zeer goede vriend van mij was er bij en mijn moeder en zusje. Mijn vriend zei mij direct, er is iets anders aan je, maar ik kan niet duiden wat. Als verrassing hadden ze thuis een ontbijtje voorbereid. En zodoende zaten we om een uur of kwart over 6 in de ochtend aan de croissants en verse sapjes 🙂 Ik begon eigenlijk direct te vertellen, ik wist niet waar te beginnen en was al 25 uur wakker dus het was een vrij onsamenhangend verhaal hihi! Ook ik heb echt lang geslapen de eerste nacht, poeh wat was ik moe. 
 
De eerste week thuis voelde ik me heel goed, heel goed. Zoals mijn vriend op Schiphol mij al vertelde is er iets anders. Het voelt goed en ik kan niet omschrijven wat het is. Direct bedacht ik mij, ik hoef het ook niet proberen te rationaliseren of beschrijven. Het is gewoon zo, ik voel mij anders, beter, vernieuwd. De kracht van het verklaren van mijn mission statement na de trektocht kan ik nog steeds voelen, super!!!
 
 Guido Rooks 2
Erg bijzonder om te ervaren dat er in 2,5 week zoveel kan veranderen. Ook ik waardeer de kleine dingen ontzettend en geef nu nog minder om luxe en al dat er verzonnen is wat wij zogenaamd nodig hebben. Supermarkten, snelwegen, winkelstraten vind ik nu na 2 weken nog steeds erg vreemd. Zoveel van alles, af en toe overweldigd het me en wil ik weer terug zijn in de bergen.
 
Hoe gaat het nu met jullie? Ben je er nog steeds van overtuigd Ingrid dat dit je laatste trekking is geweest?
 
Lieve mensen, ik ga alle mooie foto’s bekijken. Ook zal ik mijn foto’s met iedereen proberen te delen. Ik heb zojuist een boek opgemaakt met een selectie van mijn mooiste foto’s die binnenkort gedrukt wordt, erg gaaf!
 
Veel liefs uit Alkmaar.
 
Naschrift 4 januari 2015:
Ik lees mijn mail net terug en ik ben zelf (net als jij) ook aangenaam verrast door mijn eigen woorden :-). Leuk om het terug te lezen. Uiteraard mag je mijn tekst gebruiken. Misschien leuk om erbij te vermelden dat de reis naar Nepal mij geïnspireerd heeft om de Bovenkamer te starten en vorm te geven op de manier zoals het nu staat? En dan met een link erbij, leuk!
 
 
– Review Helambu trekking (Nepal) –