Main content

Reisblog Nepal 4 – Dianne Goes

Dianne vertrekt op vrijdag 3 april 2015 naar Kathmandu om deel te nemen aan de Nepal reis ‘In de Voetsporen van Holi Maya’. Op weg naar de reis schrijft ze maandelijks een reisblog voor Top of the World Reizen. Reis je met haar mee?

Door Dianne Goes
Voorbereiding van de Nepal reis met Top of the World.

Dianne Goes

 

 

 

 

 

 

Vragen en onzekerheid

Ik merk enige onzekerheid en onrust bij mezelf. Bij de reis op de website wordt vermeld dat ik een goede conditie moet hebben. Hoe goed moet die zijn voor een trektocht van een week met als hoogste punt 3690 meter (Tharepati Pas)?

Wat wordt verstaan onder een goede conditie? Hoeveel kilometers gaan we per dag eigenlijk lopen? Ik ga maar eens zoeken op internet. En stuur Thomas een mailtje met deze vraag; hij komt snel met een antwoord dat me gerust stelt.

Toch ga ik meer trainen omdat mijn wandelconditie minder is dan in september bij de ‘vertrekwandeling’ voor de mensen die in het najaar de reis gingen maken. Tja; toen had ik getraind voor de 2 x 30 km van A Sister’s Hope Walk.

Vanmiddag dus maar eens lekker het Leersumse bos ingegaan, flink doorstappen en al snel zo een anderhalf uur gelopen. En ik train bij de trap; de onderste tree gebruik ik als een soort ‘step’ waarop ik wisselend op- en afstap en dat bouw ik elke dag een beetje op door er een minuutje bij te pakken.

Wat heb ik nog meer nodig voor mijn reis? Wat kan ik lenen en wat moet ik aanschaffen? En doe ik dat in Nepal of al voor vertrek? Tijdens de kerstvakantie heb ik in de sneeuw gewandeld; dat leverde erg koude voeten op, waardoor ik denk dat mijn huidige wandelschoenen niet (meer) geschikt zijn. Die hebben er ook al aardig wat kilometers opzitten; onder andere drie keer de A Sister’s Hope Walk en de trainingen daarvoor.

Dus wellicht snel nieuwe geschikte schoenen aanschaffen – en tja welke schoenen zijn dan geschikt? Tenslotte wil ik ze ook nog kunnen inlopen.

Ik kan – denk ik – van alles lenen van twee vriendinnen die ervaring hebben met wandelen in de bergen en ‘spullen’ hebben op dat gebied, zoals een waterfles, dagrugzak, slaapzak…

Weet je, deze reis staat al jaren op mijn wensenlijstje. Het was er nog niet van gekomen en in 2014 won ik deze fantastische reis. Waarom ik niet eerder de stap heb gezet de reis te boeken…? Ik heb de overtuiging dat alles is – en moet zijn – zoals het is.

In het klassiek Arabisch is het El Mekteb, tijdens een cursusweek bij het Option Institute kreeg ik de zin mee ‘ The cause is in the future’. Ik heb de overtuiging dat ik eerst andere stappen moest zetten voordat ik het prachtige Nepal kon gaan ervaren. Zoals ik er nu naar kijk; kanker ‘overwinnen’ en een besluit nemen wat mijn relatie betreft, heeft geleid tot het uiteindelijk starten van de opleiding tot NLP-coach.

Voor mij niet zozeer met het doel coach te worden; wel voor mijn persoonlijke ontwikkeling en groei.  Vorig haar ben ik gestart met de Practitioner en dat betekent een verdieping in de stof en in mezelf. En ik verwacht daardoor ook op een heel andere wijze deze reis te beleven, dieper, intenser. Bij en in mezelf blijven.

Hoe kom ik terug uit Nepal? Als een ander mens…. hoor ik wel eens. Hoe anders, op welk gebied? Liefdevoller, me nog minder druk makend om situaties in de waan de van dag? Ik ben heel benieuwd en waak voor mijn valkuil dat ‘als een ander mens terug komen’ mijn doel is en dat ik de weg naar dat doel vergeet en met te weinig bewustzijn afleg.

De ervaringen zijn het doel, genieten is het doel. Daarom ook twijfel ik of ik een fototoestel zal meenemen. Ik ga genieten van het hier en nu, niet (te) veel bezig zijn met foto’s maken. Foto’s zijn tegenwoordig overal te vinden; ik beleef alles liever. Wel wil ik graag foto’s van leuke momenten met mijn reisgenoten, als waardevolle herinnering aan de mensen met wie ik deze prachtige reis ga beleven.

Voor meer informatie over de reis die Dianne gaat maken > klik hier

Dianne Goes en Holi Maya 21-09-2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De missie van Dianne Goes:

Een plezierig leven leiden met de mensen waar ik om geef. Plezier hebben want het leven is te kort, én te lang, om dat niet te hebben. In mijn dagelijkse werkzaamheden wil ik doen waar ik goed in ben en blij van word en daarbij in verbinding zijn met de mensen waar ik mee/voor werk. 

Voor het filmpje over Top of the World | Nepal Tibet Bhutan > klik hier