Main content

Visum voor Nepal ?

Om Nepal te bezoeken is een visum verplicht. Dit kan vooraf worden geregeld in Brussel/Amsterdam, maar bij aankomst op de luchthaven van Kathmandu.

Vooraf in Amsterdam?

Het visumformulier voor het Nepalese consulaat in Amsterdam kun je aanvragen via het volgende email adres: support@topoftheworld.nl. Als je het visumformulier bij je bezoek aan het consulaat inlevert met een print van je e-ticket, dan krijg je jouw visum meestal direct mee.  Wat veel mensen niet weten, is dat het ook mogelijk is om voor meerdere personen tegelijkertijd een visum af te halen of je visum per post te regelen.

Het visum is maximaal zes maanden geldig na afgifte. Dus je aankomstdatum in Nepal mag maximaal zes maanden na de uitgifte van het visum liggen. Er zijn visa verkrijgbaar met een verblijfsduur in Nepal van respectievelijk 15, 30 of 90 dagen. Op het moment dat je in Kathmandu arriveert, is je visum nog 15, 30 of 90 dagen geldig. Op het visumformulier staat een duidelijke instructie hoe alles moet worden ingevuld.

Voor reizigers die vooraf in Brussel of Amsterdam een visum voor Nepal hebben geregeld, geldt dat zij in de meeste gevallen zonder veel oponthoud kunnen doorlopen bij de  ‘With Visa’ balie op de luchthaven van Kathmandu.

Visum aan de grens? Let op: belangrijke verandering!
Het is ook mogelijk om een visum bij aankomst in Kathmandu te regelen. Tegenwoordig moet je hiervoor voor je vertrek online een formulier invullen (en printen) via de volgende link > Online Formulier

Het consulaat in Amsterdam waarschuwt dat de wachttijden op de luchthaven van Kathmandu kunnen oplopen tot meer dan 1 uur. Terwijl de mensen die vooraf geen visum hebben geregeld in de rij staan te wachten voor een visumbalie, kan bagage al van de bagageband zijn gehaald in verband met nieuwe aankomstvluchten. Soms met alle problemen van dien; het kan erg druk zijn op de luchthaven van Kathmandu en de aankomsthal is regelmatig overbelast.

Tip van Top of the World Reizen | Nepal Tibet Bhutan India:
Regel je visum voor Nepal voorafgaande aan je vertrek naar Nepal zodat je zonder onnodige stress aan je Himalaya reis begint!

Voor meer informatie en tips > klik hier

Let op:
Je paspoort/reispas dient nog 6 maanden geldig te zijn na vertrek uit Nepal.

Geef een antwoord