Main content

Nepal Fotografie Reis

Fotografiereis 2017

 

Top of the World Reizen organiseerde in maart 2017 met veel succes een speciale Nepal Fotografie Reis ‘Rituelen & Heiligdommen’, in samenwerking met topfotografen Marjolijn Lamme en Mich Buschman. 

In Kathmandu kun je de ‘spirit of freedom’ nog ervaren. Tijdens deze ontdekkingsreis door het oude koninkrijk Nepal kwamen de reizigers in aanraking met de mysterieuze cultuur en bijzondere rituelen. Ook fantastisch om te fotograferen waren de in fel geel en oranje gehulde ‘heilige mannen’ in Pashupatinath en het uitzicht vanuit de heilige Bagmati rivier op de beroemde Shiva-tempel. 

Het voorjaar is een mooie tijd om te fotograferen. Het is dan heerlijk weer in Nepal; een geweldige tijd dus om de adembenemende flora & fauna en het kleurrijke straatleven op het ‘dak van de wereld’ in beeld te brengen.

Samen met de monniken kon de Kora worden gemaakt rond de grootste stupa van Nepal in het boeddhistische Bouddha. In Swayambhunath werden de rituelen tijdens de vele offerandes op de gevoelige plaat vastgelegd met het prachtige uitzicht vanuit de stupa over Kathmandu.

Ook de route naar het Tibetaanse klooster in de koningsvallei van Nepal was bijzonder interessant om te fotograferen. Niet alleen omdat het klooster zich op een legendarische plek bevindt in de geschiedenis van het boeddhisme, maar ook door de prachtige groene akkers onderweg, de kleine nederzettingen in de directe omgeving en het contact via Holi Maya Nepali met de vriendelijke, lokale bevolking van Nepal. 

Fotografie Cursus tijdens de reis in Nepal:

De fotografiecursus die werd georganiseerd heeft meerdere disciplines omvat:

  • landschapsfotografie
  • macrofotografie
  • portretfotografie
  • documentaire (verhalende) fotografie
  • architectuur- en cultuurfotografie

De context waarbinnen gewerkt is:

  • exotische flora en fauna
  • wetenschappelijke kanten
  • uitzonderlijke klimatologie en ecologie
  • je persoonlijke beleving
  • het avontuurlijke karakter van de reis zelf

Begeleiding door topmensen binnen hun vakgebied:

Marjolijn Lamme reisde 4 opeenvolgende jaren met Top of the world Reizen en deelt haar kennis en ervaring als fotografe graag met je! In 2014 heeft ze in opdracht van Top of the World Reizen een reisreportage gemaakt in Nepal. Het land en haar mooie bevolking raakte Marjolijn zo dat ze jaarlijks is teruggegaan. Marjolijn is ruim 20 jaar werkzaam als professioneel fotograaf www.marjolijnlamme.nl en is Silver Master Qualified Photographer.

Fotograaf Mich Buschman heeft 22 jaar ervaring als docent aan de Fotovakschool, is redacteur bij het Fotovakblad Focus en heeft een studio in Garderen (www.michbuschman.nl). Hij werkt sinds jaar en dag voor het blad FOCUS. Mich heeft meerdere boeken over fotografie heb geschreven. De twee meest recente boeken (2012), uitgegeven bij Focusmedia zijn: Portretfotografie bij bestaand licht en Portretfotografie met flitslicht. Hij geeft regelmatig workshops aan leden van de Fotovakschool, FOTOLUMNI. Doel is om studenten ook na hun opleiding en diploma te inspireren en te informeren over de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied.

Meer weten?
Wil je meer weten over de mogelijkheden om ‘op maat’ een fotografie reis naar Nepal te organiseren, individueel of in groepsverband? Neem dan contact met ons op! Bel Thomas Tierolff voor een eerste telefonische kennismaking (+31 6 4375 1211) of mail naar thomas@topoftheworld.nl. 

Als je nog weinig ervaring hebt met fotograferen, dan adviseren we je eerst de BASIS CURSUS FOTOGRAFIE te volgen in de Fotostudio van Marjolijn Lamme in Loosdrecht. Marjolijn en Mich werken al meer dan 20 jaar samen en brengen je in 4 inspirerende avonden de fijne kneepjes bij van het vak! 

Nepal neem(t) je mee. Niet voor even maar voor de rest van je leven. Thomas Tierolff