Main content

Visum voor India: Darjeeling & Sikkim

Voor veel landen, zoals voor India, is het vooraf regelen van je visum verplicht. Het kan online worden aangevraagd als E-Visum bij de Indiase overheid. Je ontvangt je visum dan meestal binnen 5 werkdagen in je inbox. Voor meer informatie en aanvragen (gebruik uitsluitend deze link!) > https://indianvisaonline.gov.in/visa.

India rekent een andere vergoeding voor het hoogseizoen van juli tot maart (30 dagen voor USD 25) ten opzichte van het laagseizoen van april tot juni (30 dagen voor USD 10). Daarnaast bestaat er een e-toeristenvisum van 1 jaar voor USD 40.

TIP: Zorg voor een ‘double-entry’ visum aan als je jouw reis combineert met een ander land zoals Nepal of Bhutan en 2x het land inreist!

Het is ook mogelijk om het visum te regelen via VSF Global, die namens de Ambassade van India de visa uitgeeft volgens de ‘oude procedure’ waarbij het visum wordt ingeschreven in het paspoort. Let op: India stelt andere eisen aan het formaat van de pasfoto voor je visumaanvraag! Er zijn 3 locaties in NL: Den Haag, Amsterdam en Rotterdam >klik hier

Sikkim permit wordt ter plekke gratis geregeld!

Voor Sikkim heb je naast het India visum ook een ‘Restricted Area Permit’ (RAP) nodig (vroeger genaamd: Sikkim Inner-line permit). Dit kan heel makkelijk ter plekke worden geregeld in o.a. Siliguri, Melli, Rangpo, Darjeeling en Gangtok.

Het betreffende RAP permit is 30 dagen geldig en wordt ter plekke (kostenloos) afgegeven. Neem 2 kopiën mee in kleur van het paspoort en het visum voor India. Een extra verlenging van het Sikkim permit is mogelijk met nog eens 30 dagen in o.a. Gangtok.

Bij langere wandelingen en een bezoek aan een restricted area in Sikkim, zoals het Tsomgo meer, moet tevens een zogenaamd ‘Sikkim Paap formulier’ (PAP) worden ingediend in Gangtok. De reis dient in dat geval geboekt te zijn bij een officieel geregistreerde reisorganisatie en moet bestaan uit meer dan 2 personen. 

Voorbeelden van gebieden waarvoor een Protected Area Permit (PAP) is vereist: Tsongo Lake, Nathula Pass, Dzongri Trek, Singalila Trek, Yumthang, Yumesamdong, Thangu-Chopta Valley, Gurudongmar en Green Lake Trekking, 

Voor een overzicht van alle regels vanuit de Ambassade van India > klik hier

Goed om te weten:

Als je jouw reis naar Darjeeling & Sikkim combineert met een bezoek aan Bhutan, dan worden de visa voor Bhutan geregeld door onze mensen.

Regels voor visa wisselen voortdurend en zijn bovendien vaak afhankelijk van nationaliteit en reisgedrag. Het verlenen van visa ligt altijd bij de betreffende overheden. Top of the World Reizen kan daarom nooit verantwoordelijk worden gehouden voor jouw visa.