Main content

Service & accommodatie in Nepal

Je overnacht in Kathmandu en Pokhara in de betere middenklasse hotels. Gemiddeld genomen hebben de hotels in Nepal niet het niveau van dergelijke hotels in Europa. In principe slaap je tijdens een groepsreis met 2 personen op een kamer en waar mogelijk zijn deze voorzien van eigen sanitaire voorzieningen. Op verzoek is het mogelijk om in Kathmandu een 1-persoons kamer te boeken!

Tijdens de trekkingen in de Himalaya kiezen we, indien mogelijk, voor de best beschikbare lodges. Je dient rekening te houden met eenvoudige sanitaire voorzieningen. De kamers zijn meestal voor 2 personen, soms voor meerdere personen. Warm douchen is soms mogelijk. In de bergen is een ‘Hot Shower’ meestal ‘lauw’, maar nog altijd een stuk aangenamer dan ijskoud bergwater! Hoe hoger je in de bergen bent, hoe groter de kans dat je voor het opladen van je batterijen en drinkwater een bedrag moet betalen aan de eigenaar van het betreffende guesthouse. 

Er is niet alleen schaarste aan water en gas in Nepal, maar ook aan elektriciteit. De zogenaamde ‘powercuts’ komen dagelijks voor en verlopen volgens een vooraf vastgesteld schema.

Tip: Neem liefst oplaadbare batterijen mee tijdens de trekking en neem al je batterijen na je reis weer mee naar huis.

 

Geef een antwoord