Main content

Paspoort (Nederland), Reispas (België)

Voor Nepal, Tibet en Bhutan is een paspoort/reispas vereist, dat na terugkomst in België, Nederland of elders nog 6 maanden geldig is. 

Zorg dat er in dit belangrijke reisdocument genoeg stempelruimte is voor je visa; veel landen eisen een lege pagina voor hun eigen visa. Mocht je paspoort/reispas eerder verlopen zijn vraag dan tijdig bij de gemeente waar je officieel bent ingeschreven een nieuwe aan.

Twee nationaliteiten?
Mocht je een dubbele nationaliteit hebben, ga dan goed na met welk reisdocument je wilt reizen. Dit kan je een hoop ellende en geld op je visa besparen. Je kunt ook een tweede paspoort of reispas aanvragen bij je gemeente. Beide mogelijkheden kunnen een uitkomst zijn als je naar landen reist binnen één reis, die met elkaar in conflict zijn. Als de regering van het te bezoeken land en dat van jouw nationaliteit(en) elkaar niet zo mogen, zal dat ook te merken zijn in de hoogte van de prijs van een visum. Even controleren dus bij de ambassade voor welke nationaliteit welke prijs geldt.

Tip: Behandel de douanebeambte aan de grens altijd met respect: bij het passeren van de douane kan je vriendelijkste blik en een reeds geopend reisdocument voor minder oponthoud zorgen.

Goed om te weten:
Als je jouw reis naar Nepal combineert met een bezoek aan Tibet en/of Bhutan, dan worden de visa hiervoor door ons geregeld.

Voor Tibet geldt een waarschuwing. Klik hier voor meer informatie.

Geef een antwoord