Main content

Aandacht uitdelen

‘Ik zag een positieve energiestroom in hun ogen. Ik was tenminste in staat om een soort van hoop in hun leven te brengen, zoals ik kon opmaken uit wat ze tegen me zeiden en hun lichaamstaal.’ Bimu Shrestha

Bimu Shrestha uit Nepal - 18-5-2015

Het was een genoegen om Bimu te verwelkomen op Schiphol. Bimu begeleidde samen met Holi de reis ‘Rituelen en Heiligdommen’ en zette zich na de aardbevingen in voor haar landgenoten.
Ze wilde zoveel mogelijk verschillende doelgroepen bereiken, want er mag volgens haar op geen enkele manier sprake zijn van discriminatie bij het verlenen van hulp.

Dus het mag niet uitmaken wat je afkomst is, wat de kleur van je ogen is en waar je woont. Mensen helpen die het nu het meeste nodig hebben; dat was haar uitgangspunt.

Wat me raakte in het verhaal dat Bimu na terugkeer aan me vertelde, is dat ze besloot om niet alleen medicamenten/geld/dekens/geld uit te delen, maar aandacht. Zo ging ze een ziekenhuis in en gaf ze aan alle patiënten die het volgens de verpleging het meeste nodig hadden 20 minuten volledige aandacht.

Er was bijvoorbeeld een jongen die zijn benen had verloren en de volledige 20 minuten benutte om door Bimu vastgehouden te worden. Voor foto’s > klik hier

Bimu is Nepalees, getrouwd met Vincent (rechts op de foto) en spreekt perfect Nederlands! Ze gaat dit najaar weer terug naar Nepal.

Thomas Tierolff